A kultúrAktív Egyesületnél járt a környezeti nevelés program

Október 11-én a kultúrAktív Egyesület első klubdélutánján jártam, ahol lehetőségem volt a diplomához tartozó környezeti neveléses munkám bemutatására. A délután jó hangulatban telt, és a játékok még a "nagyok" számára is élvezetesnek bizonyultak!



A kultúrAktív Egyesület az épített környezeti nevelés népszerűsétését tűzte ki céljául új, innovatív módszerekkel, melyek az épített környezet iránti érzékenységet, a passzív szemlélődéssel szemben a kritikus, elemző befogadást és értelmezést segítik elő. Diplomám során rengeteg inspirációt és támogatást kaptam az egyesülettől, így természetes volt, hogy a munka eredményeit együtt is megbeszéljük.

A résztvevőknek a diploma gyors bemutatása után, a részvételi tervezés és kutatás összefüggéseinek megbeszélése után a középiskolásoknak szánt környezeti nevelés anyagot mutattam be.


Az asszociációs gyakorlat itt is nagy sikert aratott, a videók kapcsán felmerülő emlékek, érzetek megbeszélése hamar átcsapott a videókon látható környezeti problémák értelmezésébe, megvitatásába. Ügyességi játék és puzzle verseny segített a tanultak elmélyítésében és azok élvezetessé tevésében.


A feladatok annyira sikeresnek bizonyultak, hogy az őszi szünetben a Vizes Város Budapest nyerteseinek megrendezett táborban fognak legközelebb felbukkanni.

asszociációs gyakorlat egyik eredménye

a puzzle versenyről készített videó

Linkek



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Esettanulmány - Veszprémi-Séd patak revitalizációs projektje

Esettanulmány – Rákos-patak

Interjú Koós Kolossal I.