Hír - a diploma Temesváron járt

Szeptember 19-21 között Temesváron jártam, ahol meghívott előadóként lehetőségem volt a diplomamunkámmal kapcsolatos kutatások bemutatására.


A "Spatiul Public, Green Infrastructure- 2. Infrastructura Ecologica" című konferencia a zöld infrastruktúrával kapcsolatos fejlesztésekről szólt, helyszíne a temesvári központi zsinagóga volt, melyet kulturális központtá alakítottak.
A zsinagóga bejárata este

A konferencia prezentációi közül (Andrei Condoros, Ciprian Cadariu, Alexandru Calcatinge, Tataru és Florian Borlea Romániából; Leor Lovinger Izraelből; Dusty Gedge és Peter Wilder Angliából) a diplomamunka ember- és érdekközpontú hozzáállásával tűnt ki, újabb színfolttal gazdagítva az egyébként is informatív előadássorozatot. Az elhangzott hozzászólások a magyar tájépítész kultúra fejlődését dicsérték, habár, a diploma a német HfWU Nürtingen-Geislingen egyetemen készült, és az elért eredmények sokkal inkább a dolgozatban résztvevő civilek és interjúalanyok érdemei.

Ahogy azt már az előző  bejegyzésben említettem, a munka legközelebb a budapesti CEEweb for Biodiversity’s Green Infrastructure Conference-en lesz bemutatva, október 6-7-én.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Esettanulmány - Veszprémi-Séd patak revitalizációs projektje

Esettanulmány – Rákos-patak

Interjú Koós Kolossal I.